T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'na ziyaret Gerçekleştirildi

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi Hukuk Bölümü bünyesinde Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Koçakgöl, Araş. Gör. Bedriye Bilkay Özbek ve beraberindeki öğrenciler ile T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'na ziyaret gerçekleştirildi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ASBÜ Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi'ni Ziyaret Etti

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ÖSYM Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Necip Şimşek, Rektörümüz Prof. Dr. Enver Arpa'yla görüştü. Görüşmede üniversitemiz hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Enver Arpa, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Necip Şimşek'e nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek hediye takdim etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Enver Arpa “Okuma Bayramı” Programına Katıldı

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Yerleşkesinin destekleri ile 22 Mart Cuma günü Haspolat İlkokulu’nda Okuma Bayramı programı gerçekleştirildi. Okuma bayramı programına üniversite rektörümüz Prof. Dr. Enver Arpa, Rektör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Zeki Akçam, Özel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Meltem Haksız Dericioğlu, Ögr. Gör. Sibel Süzek Birkollu ve Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü öğrencileri katıldı.

“Mehmet Akif Ersoy – Türk’ün Özü Akif’in Sözü” Konferans ve Şiir Dinletisi Düzenlendi

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında üniversitemiz Konferans Salonu’nda “Mehmet Akif Ersoy – Türk’ün Özü Akif’in Sözü” Konferans ve Şiir Dinletisi” programı düzenlendi. Program, Üniversitemiz, T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü, KKTC Mili Eğitim Bakanlığı, Türk Hava Yolları, Anadolu Mektebi iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Türkiye Denizcilik ve Küresel Stratejiler Merkezi Başkanı Cihat Yaycı'dan ASBÜ Kuzey Kıbrıs Yerleşkemize Ziyaret

Türkiye Denizcilik ve Küresel Stratejiler Merkezi Başkanı Cihat Yaycı Üniversitemizi ziyaret ederek Rektör Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Zeki Akçam ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede Kıbrıs meselesi üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Rektör Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Zeki Akçam Cihat Yaycı'nın üniversitemize yaptığı ziyaretten ötürü memnuniyetlerini ileterek kitap ve tablo takdim etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Raif Denktaş Anıldı

Üniversitemizde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Raif Denktaş anıldı.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi, Yunus Emre Enstitüsü-Lefkoşa iş birliğinde üniversitemiz konferans salonunda Kıbrıs Türk halkının lideri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş vefatının on ikinci yıldönümünde anıldı. KKTC’nin kuruluşunda Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Dairesi’nde görevli olan yazar Osman Güvenir, Denktaş ile ilgili ikili ilişkileri hakkında bilgiler paylaştı.

Abone ol