Ana içeriğe atla
Gövde

1- ASBÜ Kuzey Kıbrıs Akademik Birimi nerede?

Cevap: Lefkoşa’da Haspolat Mevkiinde, Ercan Havaalanı yolu üzerindedir.

2- ASBÜ KKTC Akademik birimine nasıl ulaşabilirim?

Cevap: Havaalanından şehre gelen servisleri kullanabilirsiniz. Bunun için kalkış saatlerini beklemek gerekebilir.Taksi ile de ulaşım sağlanabilmektedir.

3- Üniversitenizin tüm bölümlerinin denkliği var mıdır ?

Cevap: ÖSYM Tercih kılavuzunda yer alan tüm bölümlerimizin YÖK ve YÖDAK denkliği bulunmaktadır.

4- Tam burslu programlarınızdan birini kazandım, ne kadar ödeme yapacağım?

Cevap: Kayıt öncesi kayıt ücreti olarak belirlenen 2020-2021 eğitim yılı için geçerli ücret tutarı kadar ödeme yaparsınız.

( Kayıt ücreti ödemesi her yıl belirlenen miktara göre yapılacaktır.)

5- Tam burslu eğitimi yurt ve temel ihtiyaçları karşılıyor mu ?

Cevap: Burslu program eğitimi içerisinde yurt ve temel ihtiyaçlar yer almamaktadır. Yurt ve temel ihtiyaç giderleri öğrenciye aittir.

6- Hukuk programında baraj var mıdır?

Cevap: ÖSYM tarafından alınan karar uyarınca Hukuk 125.000 başarı sırası üzerinde  yerleştirme yapılmaktadır.

7- Öğretmenlik programlarında baraj var mıdır ?

Cevap: ÖSYM tarafından alınan karar uyarınca Öğretmenlik programlarında 300.000 başarı sırası üzerinde  yerleştirme yapılmaktadır.

8- KYK yurtları Lefkoşa'da mevcut mudur ?

Cevap: KYK yurtları Lefkoşa sınırları içerisinde mevcut değildir. KYK yurtları KKTC'de  Lefke, Güzelyurt ve Gazimağusa bölgelerinde bulunmaktadır. Güzelyurt bölgesindeki KYK yurtlarına yerleşme hakkı elde eden öğrencilerimiz mevcuttur.

9- Okul eğitim ücretini kaç taksit ile ödeyebiliriz ?

Cevap: Eğitim ücretini 2 taksit ile ödeme imkanı sunulmaktadır. Kayıt ücreti ve 1. taksit akademik yıl ve kayıt öncesi ödenmektedir.

10- Kitap ücretleri eğitim ücretlerine dahil midir ?

Cevap: Kitap ücretleri eğitim ücretlerine dahil değildir.  Kitap ücretleri öğrencilerimize aittir.

11- Kaç adet öğrenci kulübünüz mevcuttur?

Cevap: 14 tane öğrenci kulübümüz mevcuttur. Bunlar;

- Akut Kulübü

- Arap Dili Kulübü

- Uni GFB Kulübü

- Hukuk Kulübü

- İlahiyat Kulübü

- İlim, Hikmet ve Değerler Kulübü

- İngilizce Kulübü

- Beşiktaş Çarşı Kulübü

- Müzik Kulübü

- Özel Eğitim Kulübü

- Psikoloji Kulübü

- RPD Kulübü

- Tiyatro Kulübü

- Türkçe Kulübü

12- Üniversitenizde yılda kaç etkinlik yapılmaktadır ?

Cevap: Bir akademik yılda 50‘ ye aşkın etkinlik yapılmaktadır. Ayrıca 5’i aşkın Uluslararası etkinlik düzenlenmektedir.

13- Şehir merkezinden üniversitenize ulaşım nasıl sağlanmaktadır ?

Cevap: Üniversitemizin ücretsiz servisleri şehir merkezindeki duraklardan üniversitemize ulaşımınızı sağlamaktadır.

14- Üniversiteniz 2020-2021 yılında hangi bölümlere öğrenci alacaktır?

Cevap:  İlahiyat, Hukuk, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, İngilizce Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Adalet Meslek yüksekokulu.

15- Burs kesintisi yapılıyor mu ?

Cevap: 4 yıl süre ile herhangi bir disiplin cezası alınmadığı taktirde burs kesintisi yapılmamaktadır.

16- Üniversitenizin öğretim dili nedir ?

Cevap: Üniversitemizde eğitim dili Türkçedir. İngilizce Öğretmenliği Bölümü ise % 30 İngilizcedir.

17- T.C vatandaşıyım, üniversitenize nasıl kayıt yaptırabilirim?

Cevap: ÖSYM tarafından düzenlenen YKS veya DGS sınavına girmeli, tercihte bulunmalısınız. Kazandığınız taktirde kayıt yaptırabilirsiniz.

18- KKTC vatandaşıyım, üniversitenize nasıl kayıt yaptırabilirim?

Cevap: KKTC vatandaşı öğrenci adayları her yıl yapılan giriş ve burs sınavı veya Üniversite Senatosunca belirlenen şartlar neticesi ile başvuruları kabul edilmektedir.(2020-2021 akademik yılı lise diploma başarı derecesi ile burs alacaklardır.)

19- Üniversitenizin düzenlediği sertifika programı var mıdır ?

Cevap: Yıl içerisinde çeşitli konferans ve sertifika programları düzenlenmektedir.

20- KKTC Akademik Birim Programlarının 2021 yılı Eğitim Ücretleri ne kadardır? 

Cevap: 

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi KKTC Akademik Biriminde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Lefkoşa kentinde, eğitim-öğretim yapılmaktadır.

2021-2022 ders yılı için, öğretim ücretleri; Hukuk Fakültesi için; 35.000 TL, Diğer tüm bölünler için 32,000-TL  olarak belirlenmiştir.

2.000 TL T.C. ve KKTC öğrencilerinin Kayıt ücreti olarak belirlenmiş olup, her öğrencinin güz dönemi başında ödemesi gerekmektedir.  

Ayrıntılı bilgiyi Üniversitenin web sitesinden edininiz. (ÖSYM Kılavuzu-Bakınızlar.)

21- KKTC Akademik Birim Programlarının 2021 yılı Ek Burs imkanları nelerdir? 

Cevap: 

Ek Burslar ve Oranları

  1. Şehit eşi ve şehit çocuğu bursu: ÖSYM ile yerleşmek koşulu ile normal öğrenim süresince % 100 Burs verilmektedir.
  2. Gazi Eşi ve gazi çocuğu bursu: ÖSYM ile yerleşmek koşulu ile normal öğrenim süresi boyunca % 50 indirim bursu)
  3. Tercih bursları : ÖSYM % 50 indirimli ve Ücretli kontenjanlar için;

          1. tercih ile yerleşene ilk 4 yıl süre ile ek % 25 tercih bursu,

          2. tercih ile yerleşene ek % 20

          3. tercih ile yerleşene ek % 15 tercih bursu indirimi disiplin cezası alınmadığı sürece normal öğrenim süresince verilmektedir.

  •  ÖSYM bursuna ek olarak, sadece en yüksek oranlı tek bir ek burs imkânı verilmektedir.

22- KKTC Akademik Birim Programlarına ait  KLAVUZ EK KOŞULLARI nelerdir? 

Cevap: 

Program Koşullarımız: YKS kılavuzunda yer almayıp, Üniversitemiz Kuzey Kıbrıs Akademik Birimine bağlı tüm programlarda var olan ek koşullarımız aşağıda yer almaktadır:

  • BKZ 3: Yükseköğretim kurumları, kendi öğrencisi veya başka üniversitenin öğrencisi olup ayrılanların veya ilişiği kesilen/ilişiğini kesenler ile bir yükseköğretim programından mezun olanların, YKS sonuçlarına göre burslu veya indirimli programlara yerleşmeleri halinde yükseköğretim kurumunun kendi mevzuatı doğrultusunda sadece ücretli veya diğer indirimli statülerde kayıt yapabilmesine izin verebilir; Üniversite, bu durumda olanların sadece ücretli veya diğer indirimli programlara kayıtlarını yapma hakkını saklı tutar.
  • BKZ 21: Bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda İngilizce yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. İngilizce Hazırlık Sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dâhil değildir.
    Üniversitece kabul edilen;
  • a) Ulusal ve/veya uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden yine üniversite tarafından belirlenen düzeyde başarılı olduğunu belgeleyen,
  • b) Üniversitece öğretim yılı başında yapılacak İngilizce yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar. Öğrencilere, "Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik" hükümleri uygulanır.
  • BKZ 60: Bazı vakıf yükseköğretim kurumları, kendi öğrencisi veya başka üniversitenin öğrencisi olup ayrılanların veya ilişiği kesilen/ilişiğini kesenler ile bir yükseköğretim programından mezun olanların YKS sonuçlarına göre burslu veya indirimli programlara yerleşmeleri halinde yükseköğretim kurumunun kendi mevzuatı doğrultusunda sadece ücretli veya diğer indirimli statülerde kayıt yapabilmesine izin verebilir; Üniversite, bu durumda olanların sadece ücretli veya diğer indirimli programlara kayıtlarını yapma hakkını saklı tutar. Bu durumda olanların tercihlerini yapmadan önce ilgili üniversiteden ayrıntılı bilgi almaları gerekmektedir. Adayların tercihlerini yapmadan önce üniversitelerin internet sayfasındaki bilgileri dikkatlice inceleyerek tercihlerini yapmaları gerekmektedir.