Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında imzalanan protokol çerçevesinde, 2020 - 2021 Eğitim-Öğretim yılından itibaren faaliyet göstermeye başlamıştır. Şu anda 9 Lisans Programı ile eğitim-öğretim vermeye devam etmektedir.

20 öğrenci kulübüyle gelişen, genç ve dinamik bir üniversite hedefiyle yıl içerisinde birçok faaliyete imza atan ASBÜ KKTC, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin en sosyal üniversitelerinden birisidir.

Yetkin ve deneyimli akademik kadrosuyla geleceğe yön veren üniversitemiz, sosyal bilimler alanında Dünya’da marka olmayı hedeflemektedir. Bu sebeple yıl içerisinde sosyal bilimler alanında çok sayıda sempozyuma ev sahipliği yapmakta ve alanında birçok bildirinin akademik camiaya kazandırılmasında öncülük etmektedir. Yerleşke içerisinde spor alanları, kütüphane, okuma salonu, konferans salonu, kantin hizmetleri ve aktivite merkezleri yer almaktadır.