Ana içeriğe atla

Uluslararası Öğrencilerin ASBÜ Kuzey Kıbrıs'a Başvurması için gereklilikler şunlardır:

Başvuru sahibi, ortaokuldan başarılı bir şekilde mezun olduğunu gösteren Lise Sertifikası veya Orta Düzey Sertifikasının veya eşdeğerinin onaylı bir kopyasını sunmalı ve not dökümleri veya ayrıntılı not kâğıtları gibi diğer ilgili onaylı belgeleri düzenlemelidir.

Kabul Kriterleri

Lisans Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Lise Sertifikasının fotokopileri ve transkript

Bir adet vesikalık fotoğraf

Pasaport fotokopisi (ilgili sayfa) veya doğum belgesi

Varsa İngilizce Yeterlik belgesinin bir kopyası

Not: Bu belgelerin İngilizceden başka bir dilde olması durumunda İngilizce çevirileri gereklidir.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN KABUL GEREKLİLİKLERI VE İSTENİLEN BELGELER

ASBÜ Kuzey Kıbrıs programlarına kayıt hakkı kazanan Uluslararası öğrenciler,

05 Eylül 2022 - 23 Eylül 2022 tarihleri arasında, ASBÜ Kuzey Kıbrıs Haspolat Kavşağı yanı No: 20 Lefkoşa/KKTC adresine bizzat veya noter vekâletiyle başvurup, aşağıdaki kayıt evrakları, kayıt ücreti ve öğrenim ücreti dekontuyla birlikte kesin kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Lisans Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Lise Sertifikasının fotokopileri ve transkript

Bir adet vesikalık fotoğraf

Pasaport fotokopisi (ilgili sayfa) veya doğum belgesi

Varsa İngilizce Yeterlik belgesinin bir kopyası

Döviz Hesabı:

Banka Adı: T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

Şube Adı: KKTC Gönyeli Şubesi

Şube Kodu: 2102

HARÇLAR HESABI

DOLAR hesabı İban No: TR080001002102949043935003

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ KUZEY KIBRIS LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KABULÜ
2022-2023 Akademik yılı Uluslararası Lisans Öğrenci Kontenjanı
  FAKÜLTE BÖLÜM/PROGRAM 2021 Kontenjan Toplamı  (Eski) 2022 KONTENJAN (YÖS-YABANCI) 2022 TOPLAM KONTENJAN TALEBİ 2022-2023 YILLIK ÖĞRENİM ÜCRETİ
1 KKTC AKADEMİK BİRİM (Lefkoşa/KKTC) HUKUK (Türkçe) %50 İNDİRİMLİ 15 15 15 3000 USD (Yıllık kayıt ücreti hariç)
2 KKTC AKADEMİK BİRİM  (Lefkoşa/KKTC) İSLAMİ İLİMLER (%30 Arapça) BURSLU (ÜCRETSİZ) 15 15 15 500 USD (Yıllık kayıt ücreti hariç)
3 KKTC AKADEMİK BİRİM  (Lefkoşa/KKTC) İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ  (%30 İngilizce) %50 İNDİRİMLİ 15 15 15 2600 USD (Yıllık kayıt ücreti hariç)
4 KKTC AKADEMİK BİRİM  (Lefkoşa/KKTC) PSİKOLOJİ (Türkçe) %50 İNDİRİMLİ 15 15 15 2600 USD (Yıllık kayıt ücreti hariç)
5 KKTC AKADEMİK BİRİM  (Lefkoşa/KKTC) ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLİĞİ (Türkçe) %50 İNDİRİMLİ 15 15 15 2600 USD (Yıllık kayıt ücreti hariç)
6 KKTC AKADEMİK BİRİM  (Lefkoşa/KKTC) REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK (Türkçe) %50 İNDİRİMLİ 15 15 15 2600 USD (Yıllık kayıt ücreti hariç)
    2022-2023 Lisans Toplam Kontenjan Teklifi     90
  NOT: 2022/2023 akademik yılında lisans programlarına uluslararası öğrenci kontenjan talebinin tabloya işlenmesi gerekmektedir. YÖS-Türk kayıt türündeki öğrenciler ile Mavi kartlı öğrencilerin Yükseköğretim Kurulu başkanlığının kararı üzerine 2022-YKS sınavına girmek zorunda olduklarından başvuruları kabul edilmeyecektir. Kontenjan tekilifi tablosu doldurularak Fakülte yönetim kurulu kararı ekinde Senato gündemine alınmak üzere Öğrenci İşleri dairesi Başkanlığına gönderilmesi gerekmektedir. Kesin kayıtlarda kontenjanların dolmaması durumunda Fakülte/Birim bazında, Fakülte yönetim kurulu kararına istinaden programlar arası kontenjan aktarımı yapılabilir. KKTC AKADEMİK BİRİM  (Lefkoşa/KKTC) lisans programlarına ait yıllık öğrenim ücretlerine yıllık olarak ödenen kayıt ücreti dahil değildir. İlgili programlara ait 2022/2023 yıllık kayıt ücreti: 3000TL'dir. KKTC AKADEMİK BİRİM  (Lefkoşa/KKTC) lisans programlarına Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC vatandaşı dışındaki Uluslararası öğrenci adayları başvurabilir.
  * 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Kararın  9.uncu maddesinin birinci fıkrası gereği.