Adı-Soyadı

:omer.gokel@asbu.edu.tr

Dahili

:3221

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bir koruyucu ruh sağlığı hizmetidir.

PDRAM üniversite bünyesinde; bireyin kendini anlaması, gerçekçi kararlar alması, çevresine dengeli ve sağlıklı bir uyum sağlaması, problemlerini çözmesi, kapasitelerini kendine en uygun düzeyde geliştirmesi için uzman kişilerce bireye verilen psikolojik yardım hizmetlerini kapsamaktadır.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Araştırma Merkezi (KISBÜ-PDRAM/ASBÜ PDRAM) psikolojik danışmanlığın en önemli ilkeleri olan gizlilik, saydamlık ve koşulsuz kabulün esas alındığı ve bu bilinçle çalışmaların yürütüleceği merkezimiz 2018 yılında hizmet vermeye başlamıştır.

Merkezimize gelen bireylere uygulanan testler, işitsel görsel kayıtlar ve görüşmeler gizlilik ilkesi doğrultusunda üniversite çalışanları da dahil olmak üzere kimse ile paylaşılmamaktadır.

Merkezimizde bireysel ve grupla psikolojik danışma hizmetleri verilmektedir. Bireysel psikolojik danışmada bireylerin sıkıntı duydukları konular üzerine çalışılmaktadır.  Grupla psikolojik danışmada ise konuları ortak problemler doğrultusunda talebe uygun olarak bir konu belirlenerek çalışılmaktadır.

• Temel İlkelerimiz Nelerdir?

-Gizlilik: Başvuran öğrencilere ait kişisel bilgiler kendi isteği ya da onayı dışında kesinlikle hiçbir kişi, birim ya da kurum ile paylaşılmaz.

-Koşulsuz Kabul ve Saygı: Kişisel farklılıklara saygı esastır. İnanç, değer ve özellikleri ne olursa olsun, öğrenciler her zaman ve her koşulda saygıya layık bireylerdir.

-Saydamlık: Danışanlarla ilgili konu ve sorunlar içtenlikle ele alınır.

-Yetkinlik: Uzmanlarımız, alanları ile ilgili gerekli eğitim ve dereceleri almış, bilimsel, etik önceliklere önem veren, kendilerini geliştirmeyi sürdüren, mesleki gözetim ve dayanışma içinde etkinliklerini gerçekleştiren kişilerdir.

-Zamanlama: Randevuya tam zamanında gelmek önem arz etmektedir. Gelememe durumunda en geç bir gün önceden haber verilmesi gerekmektedir.

• PDRAM hangi konularda fayda sağlayabilir?
      • Stresle Başa Çıkma
      • Sınav Kaygısı
      • Verimli Ders Çalışma Teknikleri
      • Kişilerarası İletişim
      • Zaman Yönetimi
      • Yalnızlık
      • Aile İlişkileri
      • Arkadaşlık İlişkileri
      • Depresyon
      • Anksiyete (Kaygı)
      • Öfke Kontrolü gibi daha birçok konuda merkezimizden faydalanabilirsiniz.

• Misyonumuz

Üniversitemiz öğrencilerine bireysel ve grupla psikolojik danışma yapmak, danışanların problem çözen, farkındalığı gelişmiş bireyler olmalarına yardımcı olmak, üniversite kapsamında ve toplumsal düzeyde araştırmalar yapmaktır.

• Vizyonumuz

Psikolojik Danışma, araştırma ve uygulamalar yapmak. Tanınan, saygın, etkin bir merkez olmaktır.

ASBÜ -PDRAM İRTİBAT NO: +90 542 860 40 00   dahili no:3210 / 3221

ASBÜ -PDRAM İRTİBAT MAİL: damla.araz@asbu.edu.tr / omer.gokel@asbu.edu.tr