Sarı Saltuk Paneli Düzenlendi

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi, Yunus Emre Enstitüsü, Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği, Kültür, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği iş birliğinde Sakarya Üniversitesi'nin İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nde Öğr. Gör. Prof. Dr. Hacı Musa Taşdelen, Araştırmacı/Yazar Şefik Kantar'ın katılımlarıyla "Sarı Saltuk Paneli" programı düzenlendi.

Panele Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi Başkanı Zorlu Töre, ASBÜ Kuzey Kıbrıs Yerleşesi Rektörü Prof. Dr. Enver Arpa, Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Abdullah Aktaş, Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği Başkanı Zeki Çalışkan, Hala Sultan İlahiyat Koleji Müdürü Himmet Turgut, çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Zeki Akçam’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği Başkanı Zeki Çalışkan, Sarı Saltuk'un Balkanların islamlaşmasında önemli bir Alperen olduğunu dile getirdi.

Çalışkan'nın konuşmalarının ardında üniversite rektörümüz Prof. Dr. Enver Arpa selamlama konuşmalarını gerçekleştirerek her yıl gerçekleştirilen büyük sempozyumların ardından Sarı Saltuk gibi önemli programının düzenlenmesinde emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürlerini illetti.

Panele Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi Başkanı Zorlu Töre katılım gerçekleştirerek etkinlikte yaptığı konuşmada milli değerlerinin gençler tarafından öğrenilmesi ve Türk kültürü ile maneviyatının gelecek nesillere aktarılmasının önemini anlattı.

Panelde Sakarya Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hacı Musa Taşdelen ve Araştırmacı/Yazar Şefik Kantar sunumlarını yaptı.

Sumların ardından konuşmacılara ve organizasyon paydaşlarına belge ve hediye tekdim edilmesiyle program sona erdi.

Program videosunu Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz: 👇