2. Lefkara Edebiyat Şöleni 5. Gün programı ASBÜ KKTC'de düzenlendi

Ankara Sosyal Bilimler Üniversite Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen 2. Lefkara Edebiyat Şöleni programın bugünkü konukları Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun ve Prof. Dr. Bilge Ercilasun oldu.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi, Millî Eğitim Bakanlığı, Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü, Kıbrıs Damla Derneği ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi iş birliğiyle gerçekleştirilen program Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun ''Kıbrıs Türk Ağızları Üzerine Düşünceler'', Prof. Dr. Bilge Ercilasun ''Rumeli ve Adalardan Türkiye'ye Göç Romanları'' söyleyişleri ile devam etti.

Üniversite rektör yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Zekim Akçam'ın açılış konuşması ile başlayan programa akdemiysen, öğretmen, üniversite öğrencilerimiz ile Hala Sultan İlahiyat Koleji öğrencileri katılım gerçekleştirdi.

Program Dr. Öğr. Üyesi Zeki Akçam'ın Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun'un ''Kıbrıs Türk Ağızları Üzerine Düşünceler'', Prof. Dr. Bilge Ercilasun'un ''Rumeli ve Adalardan Türkiye'ye Göç Romanları'' sunumlarını gerçekleştirmesinin ardından plaket takdim etmesiyle sona erdi.

Program videosunu Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz: 👇