2. Lefkara Edebiyat Şöleni 3. Gün programı ile ASBÜ KKTC'de düzenlendi

“Hayat, Sanat ve Edebiyat” sloganıyla yola çıkan Lefkara Dergisi 2. LEFKARA EDEBİYAT ŞÖLENİ Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği himayelerinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi, Millî Eğitim Bakanlığı, Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü, Kıbrıs Damla Derneği ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi iş birliğiyle gerçekleştirilen program Prof. Dr. İsmail Güleç ''Kıbrıs Efsaneleri ve Milli Mücadele'', Doç Dr. Emin Onuş ''Kıbrıs Harp Edebiyatı'', Dr. Çağın Zort ''İsmail Bozkurt'un Romanlarında Edebiyat Coğrafyası'' söyleyişleri ile 15 Mayıs 2024 tarihinde Halasultan İlahiyat Koleji ğğrencileri ve Geçitkale Cumhuriyet Lisesi öğrencilerin katılımlarıyla ASBÜ Kuzey Kıbrıs Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Enver Arpa’nın açılış konuşmasıyla başladı. Rektör Arpa konuşmasında “edebiyat ve sanatı bir arada birleştiren, anlamlı bir faaliyete imza atan paydaşlara teşekkürlerini iletti.

Üniversite rektörümüz Arpa’nın konuşmalarının ardından, program İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Güleç’in koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.

Program KKTC Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Dr. Çağın Zort’un ''İsmail Bozkurt'un Romanlarında Edebiyat Coğrafyası'' sunumu ile devam etti. Zort’un sunumlarının ardından Doğu Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Doç Dr. Emin Onuş ''Kıbırs Harp Edebiyatı'' sunumlarını gerçekleştirdi. Program Prof. Dr. İsmail Güleç’in Kıbrıs Efsaneleri ve Millî Mücadele’’ sunumları ile sonu erdi.
Program rektörümüz Prof. Dr. Enver Arpa’nın konuşmacılara plaket takdimi ardından sona erdi.

Program videosunu Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz: 👇

2. Lefkara Edebiyat Şöleni kapanış programı 17 Mayıs 2024 tarihinden ASBÜ Kuzey Kıbrıs Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Resim