Anadolu Mektebi Kıbrıs Okumaları "Yeşil Adanın Çocukları’’ Kitabın 2'nci Buluşması Gerçekleştirildi.

ASBÜ Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi ve KKTC Millî Eğitim Bakanlığı ile ortak yürütülen ''Anadolu Mektebi Kıbrıs Okumaları'' projesinde, "Yeşil Adanın Çocukları’’ adlı kitabın yazarı Havva Tekin ile öğrenciler İskele Belediyesi Konferans Salonu’nda İskele Evkaf TMK ile İskele Belediyesi ev sahipliğinde bir araya geldi.

Proje kapsamında kitabı okuyan öğrenciler kitabın yazarı ile bir araya gelerek önce kitap ile ilgili sunumlarını yaptılar, ardından kitabın yazarına kitap hakkında merak ettikleri soruları sordular. ASBÜ KKTC Rektör Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Zeki Akçam program açılışında okuma ve okumanın önemi ile ilgili konulara değindi.
26.12.2023 tarihinde İskele Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, İskele Evkaf TMK, Bekir Paşa Lisesi, Polat Paşa Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Gazimağusa TMK, Gazimağusa Ticaret Lisesi, Namık Kemal Lisesi öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

Program öğrenciler ile çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. Yeşil Ada’nın Çocukları romanı, Cumhuriyet’in 75. yıl dönümü sebebiyle Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen eser yazma yarışmasında Çocuk Roman Büyük Ödülü’ne layık görülmüştür.