KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve T.C. Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ekipleri tarafından ASBÜ Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi öğrencilerimize bağımlılıklarla mücadele eğitimi verildi.

Açılış konuşmasında konuşan KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı sayın Teyfide Tecel Hatipoğlu ASBÜ KKTC ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu arasında yapılan iş birliğine değinerek öğrencilerimizin bağımlılık adına aldıkları eğitim ve bağımlı bireylere verdikleri desteklerden bahsetti.

Narko Eğitim Semineri programı açılışında konuşma yapan rektörümüz Prof. Dr. Enver Arpa Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ta farklı kurumlarla iş birliği yaparak öğrencilerimizin eğitimleri yanı sıra hayata daha iyi hazırlamak amacıyla farklı akademik faaliyetlerde bulunulduğunu belirtti.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekibinden Sakine Kamacı, Eren Öğ, Ömer Can tarafından Üniversitemiz konferans salonunda gerçekleştirilen eğitimde narkotik suçlarla mücadelenin önemi, madde bağımlılığı etkileri, narkotik maddeler, uyuşturucu satılan yerler ile kullanılan mekanlar, uyuşturucu suçlarında yasal durum ve UYUMA uygulaması hakkında bilgiler verildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından öğrencilerin soruları da cevaplandıktan sonra program sona erdi.