KKTC Uyruklu Öğrenciler İçin 2021 – 2022 Akademik Yılı Çevrim içi Başvuruları:

• Online Son Başvuru Tarihi: 9 Temmuz 2021
  • ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ KUZEY KIBRIS KAMPÜSÜ 2021 – 2022 Akademik Yılı İçin Online Başvuru Formu
  • Aday öğrenciler Lise eğitimleri boyunca gösterdikleri başarıya göre ASBÜ Kuzey Kıbrıs Akademik Birimi Programlarına yerleştirileceklerdir.
  • Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kuzey Kıbrıs, her yıl KKTC uyruklu ve KKTC liselerinden (tüm sınıfları KKTC liselerinde tamamlamış olması gerekmektedir) mezun olan T.C. vatandaşı öğrencilerin Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kuzey Kıbrıs programlarına yerleştirilmesi amacı ile düzenlediği Giriş ve Burs Sınavını, bu yıl yaşanan salgın sürecini de göz önüne alarak yeni bir formata taşıma kararı almıştır.
  • ASBÜ Senatosunun aldığı karara göre, öğrenciler bu yıl Üniversite bünyesinde eğitim veren tüm programlara, oluşturulan online sistem üzerinden başvurabilecek ve lise eğitimleri boyunca gösterdikleri başarıları değerlendirilerek tercih edecekleri programlara yerleştirileceklerdir.
  • 2020 – 2021 akademik yılında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kuzey Kıbrıs programlarında burslu / kısmi burslu öğrenim görecek öğrenciler de aynı sistem üzerinden ve yine lise eğitimlerindeki başarıları dikkate alınarak belirlenecektir.
  • Öğrenciler Bursluluk ve Sıralama Sistemine başvurularını 20 Mayıs – 9 Temmuz 2021 tarihleri arasında online olarak ücretsiz yapabileceklerdir.
  • Yerleştirme sonuçları ise 13 Temmuz 2021 tarihinde açıklanacaktır.
  • Not: T.C. Vatandaşı olup, 4 yıl liseyi KKTC'de tamamlayan aday öğrencilerin; MEB'den, 4 yıl KKTC'de liseyi okuduklarına dair yazıyı ibraz etmeleri gerekmektedir. Bu durumdaki öğrenciler de sınava tabi olup kayıt yaptırabileceklerdir.
  • Kesin kayıt için tarihleri ve kayıt evrakları aşağıda yer almaktadır.
  • Form Linki: https://forms.gle/2kbcTGafdvjbp5Hz9

2021-2022 KKTC Uyruklu Öğrencilerin Kayıt İşlemleri:

• ASBÜ Kuzey Kıbrıs Akademik Birimine KKTC kontenjanı ile kayıt yaptırma hakkını elde eden öğrenciler aşağıdaki belgelerle 14-15 ve 16 Temmuz 2021 kayıt tarihleri içerisinde şahsen veya noter vekaletnamesi ile vekilen başvurup kayıtlarını yaptırabilirler. İlgili kayıt tarihlerinde kesin kayıt yaptırmamış KKTC liselerinden mezun KKTC uyruklu öğrenciler 30/10/2021 tarihine kadar ön kayıt yaptırabilirler.
  • Kayıt İçin Gerekli Belgeler (KKTC Uyruklu Öğrenciler)

ASBÜ Kuzey Kıbrıs Akademik Birimine 2021-2022 akademik yılında lise mezuniyet derecesi ile yerleşme hakkı kazanan öğrenciler ;

• Lise diplomasının aslı ve bu belgenin 1 adet fotokopisi,

• Nüfus cüzdanının 1 adet fotokopisi,

• 6 adet vesikalık resim,

• 29 yaşından büyük erkek adayların askerlikle ilişkilerinin olmadığına dair belge. (Askerlik Durum Belgesi)

• İkametgah Belgesi

• Dönemlik eğitim harcının tümünün veya ilk taksitin Üniversite banka hesabına yatırıldığına ilişkin banka dekontu.

Türk Lirası Hesabı :

Banka Adı:T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

Şube Adı :KKTC Gönyeli Şubesi

Hesap Cinsi :TL

Şube Kodu :2102

IBAN No:TR620001002102949043935001

TC – KKTC (Çift Uyruklu) Öğrencilerin Kayıtları

TC – KKTC uyruklu ve liseyi Türkiye’de bitiren öğrenciler Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Akademik Birimine Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Üniversiteye Giriş Sınavı sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sistemi ile veya ASBÜ Kuzey Kıbrıs Akademik Birimi 2021-2022 Giriş şartlarına göre yapılan yerleştirme ile kayıt hakkı elde ederler. ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrenciler TC uyruklu ve KKTC uyruklu öğrenciler yerleşmiş oldukları burslu, kısmi burslu ve indirimli  kontenjana öğrenim ücretini öderler.