Türk Denizcilik Tarihi Bağlamında Çanakkale Zaferi Konferansı Düzenlendi

ASBÜ Kuzey Kıbrıs Aktivite Merkezi tarafından 18 Mart 2024 Pazartesi günü üniversitemiz konferans salonunda Yakın Doğu Üniversitesi Öğr. Görevlisi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı E. Kurmay Albay Yrd. Doç. Dr. Bülent Şenses’in katılımlarıyla düzenlenen “Türk Denizcilik Tarihi Bağlamında Çanakkale Zaferi” temalı konferans programı gerçekleştirildi.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Enver Arpa’nın açılış konuşmasıyla başladı. Rektör Arpa konuşmasında Çanakkale’de verilen mücadele Türkler için bir var olma mücadelesi olduğunu ifade etti.

Rektör Arpa’ın açılış konuşması sonrasında Yrd. Doç. Dr. Bülent Şenses Türk Denizcilik Tarihi Bağlamında Çanakkale Zaferi başlıklı konuşma yaptı. Şenses Çanakkale'ye yüz gemiyle gelindiğini ve bunun karşısında gemisi olmayan bir orduya mağlup oluşunun dünyada başka bir örneği olmadığını dile getirdi.

Konferans programı, Yrd. Doç. Dr. Bülent Şenses’e rektörümüz tarafından teşekkür belgesi takdimi ardından sona erdi.

18/03/2024, Pazartesi , 17:17:00