Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi, İslam Felsefesi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Özalp üniversitemizde öğrencilerimizle buluştu.

Prof. Dr. Hasan Özalp üniversitemiz öğrencilerine yönelik İslam Felsefesi alanlarında görüşler ortaya koymuş İbn Haldun'un Siyaset Felsefesi üzerine seminer gerçekleştirdi.

Özalp konuşmasında İbn Haldun'un, XIV. yüzyılda yaşamış çok yönlü bir İslam düşünür olduğunu ifade ederek İslam düşünce alanlarından Kelam, Tasavvuf, Hadis, Tefsir, Fıkıh ve İslam Felsefesi alanlarında görüşler ortaya koyduğunu belirti.

Özalp, Sosyoloji, siyaset ve tarih felsefesi alanlarında da kendine özgü görüşler ileri sürdüğünü, Bilgi felsefesi konusunda bilginin imkanı, tanımı, kaynakları, vasıtaları, sınırları ve değeri problemleri üzerinde durduğunu ifade etti.

Program ASBÜ KKTC Rektör Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Zeki Akçam'ın Prof. Dr. Hasan Özalp'a katılım belgesi takdimi ardından sona erdi.

14/12/2023, Perşembe , 12:55:55