Değerli öğrencilerimiz,

YKS Ek Yerleştirme ile kayıt yaptıran öğrencilerimiz için Seviye Tespit ve Yeterlilik sınavı olmak üzere ek sınav uygulanacaktır. 11 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 13:30’da İngilizce Seviye Tespit sınavı ve Seviye Tespit sınavından 60 ve üstü alan öğrencilerimize 12 Ekim 2023 Perşembe günü saat 13:30’da İngilizce Yeterlilik (Muafiyet) sınavı düzenlenecektir.

18-21-22 Eylül 2023 tarihlerinde sınava girmiş olan öğrencilerimizin bu sınavlara girmesi kesinlikle mümkün değildir.

İlgili koşulları sağlamayan öğrencilerin tüm uyarılara rağmen sınava girmesi durumunda sınavı geçersiz sayılacaktır.

İlgili koşulları sağlayan ve sınava girmek isteyen öğrencilerimizin  11 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 13.15'te 314 no'lu derslikte olması gerekmektedir.

Seviye Tespit sınavına girmeyen öğrenciler Başlangıç kuruna yerleştirilecektir. Derslere devam takibinin ilk günden itibaren yapılması sebebiyle öğrencilerin kayıtlı oldukları seviyede derslere devam etmeleri gerekmektedir. Derslere devam yönetmeliğimize göre %85’dir.

Sınavlar yüz yüze yapılacaktır.

ÖNEMLİ!

Seviye Tespit ve Yeterlilik sınavlarının telafi sınavı yoktur. Bu nedenle, öğrenciler sınavlara belirtilen tarihte ve dersliklerde kurallara uygun şekilde girmekle ve kendileriyle yazılı ve sözlü olarak paylaşılan kurallara uymakla yükümlüdür.

SINAVLAR HAKKINDA

Seviye Tespit Sınavı, öğrencilerin, alacağı hazırlık eğitimine hangi seviyeden başlayacağını, dil yeterlilik sınavı ise, Hazırlık Eğitiminden muaf olup, eğitimlerine bölümlerinde devam edip etmeyeceklerini belirleyen bir sınavdır. Yeterlilik sınavına girmeye hak kazanabilmek için 100 üzerinden 60 puan ve üstü alınması gerekmektedir.

Sınava girebilmek için ASBÜ öğrenci kimliği ibraz etmek zorunludur. Eğer ASBÜ öğrenci kimliği yoksa Yeni tarihli E-Devlet Öğrenci Belgesiyle birlikte T.C. Kimlik Kartı, veya pasaport ibraz etmek zorunludur. ASBÜ öğrencisi olduğunuzu gösterir resmi bir belge olmaksızın sınava giremezsiniz.

Seviye Tespit ve Yeterlilik sınavlarında yanlış cevaplar doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

Hazırlık programı dil yeterlilik muafiyet notu 100 üzerinden 75'dir.

SEVİYE TESPİT SINAVI (STS)

STS, çoktan seçmeli bir sınav olup 1 saat (İngilizce) sürmektedir ve sınavdan erken çıkılmayacaktır. Sınav, öğrencilerin Yabancı Dil sevisini belirleyeceğinden, bilmedikleri soruları cevapsız bırakmaları ve sadece bildikleri soruları cevaplamaları tavsiye edilir. Aksi yapılması durumunda öğrenciler seviyelerinden farklı bir kura yerleştirilebilir ve öğrenci derslere devam esnasında konuları anlamakta zorlanabilir.

Seviye Tespit sınavına girecek tüm öğrencilerin saat 13:15’te 314 no'lu derslikte  hazır olması gerekmektedir. Sınava hangi salonda girileceği kampüse gelindiğinde duyurulacaktır.

İNGİLİZCE SEVİYE TESPİT SINAVI İÇERİĞİ

25 Dinleme sorusu

35 Dil bilgisi ve Kelime bilgisi sorusu

20 Okuma anlama sorusu

*60 ve üstü puan alan 2023-24 kayıtlı öğrenciler İngilizce Yeterlilik Sınavına girmeye hak kazanır.

YABANCI DİL YETERLİLİK SINAVI (YYS)

12 Ekim 2023 Perşembe günü yüz yüze olarak yapılacak olan İngilizce Yeterlilik (Muafiyet) Sınavı, 4 ayrı beceriden (okuma, dinleme, yazma ve konuşma) oluşmaktadır.

Yabancı Dil Yeterlilik sınavına girecek tüm öğrencilerin en geç saat 13:15’te sınava girecekleri derslikte hazır olması gerekmektedir. Yeterlilik sınav listeleri Seviye Tespit sınavından sonra hem elt.asbu.edu.tr adresinde hem de üniversitemizin resmi web sayfasında duyurulacaktır.

İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI İÇERİĞİ

Okuma: 700-2000 kelimelik 4 okuma parçası (40 soru) (Seviye: B1+ B2)

Dinleme: 4 dinleme parçası (40 soru) (Seviye: B1+ B2)

Yazma: 1 Response Task ve 1 Kompozisyon (Seviye: B1+ B2)

Konuşma: Yüz yüze mülakat (soru cevap) (Seviye: B1+ B2) (Yaklaşık 15 dakika)

(Her bir bölüm yüzde 25 olmak üzere eşit oranda etki sağlamaktadır.)

Örnek ASBU İngilizce Hazırlık Programı Yeterlilik Sınavına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

05/10/2023, Perşembe , 17:01:06
TR - Türkçe