Değerli öğrencilerimiz,
Aşağıdaki hususların dikkatinize sunulmasına ihtiyaç duyulmuştur:
-        Depremden etkilenen 11 ilimizde ikamet etmekte olan öğrenciler yüzyüze eğitime katılabilecekleri gibi  isterlerse online olarak da katılabileceklerdir. Online eğitim görmek isteyen deprem bölgesi öğrencilerimizin  e-posta ile bu taleplerini bildirmeleri planlama açısından önem arz etmektedir.
-        Dersleri online takip etmek isteyen depremzede öğrencilerin sınavları yüz yüze yapılacaktır. Sınavlara katılamayan depremzede öğrenciler ise akademik takvimde belirtilen mazeret sınav haftasında mazeret sınavlarına dilekçe yazmak ve ilgili birimin onayını almak suretiyle bu haktan yararlanabileceklerdir.
-        Vize haftasında yüz yüze sınava giremeyen depremzede öğrenciler, ilgili sınavı müteakip üç iş günü içerisinde bölümlerine dilekçe yazmaları gerekmektedir.
-        Depremzede öğrenciler Kıbrıs’ta bulunuyorsa derslere yüz yüze katılmaları gerekmektedir.
-        OHAL dışındaki öğrencilerimizin ise yüzyüze yapılmakta olan eğitime katılmaları zorunludur. Yoklamalar düzenli olarak alınacaktır.
-        Depremzede öğrencilerimizin ders ücretleri ile ilgili KKTC hükümetinden yapılacak açıklama beklenmektedir. Halihazırda depremzede öğrencilerimizin sistemde kayıtları yapılmıştır. Kaydı gerçekleşmeyen öğrencilerimiz var ise danışmanları ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.
-        Öğretmenlik uygulaması, staj, gözlem dersleri bulunan depremzede öğrenciler de bu uygulamalara yüzyüze katılmak zorundadır. Bu dersler 6 Mart 2023 tarihi itibarıyle başlayacaktır.
-        Derslere yüzyüze veya online katılmak istemeyen OHAL bölgesi öğrencilerimiz 10 Mart 2023 tarihine kadar öğrenci işlerine müracaat ederek kayıt donurma talebinde bulunabileceklerdir. Kayıt dondurma ücretsiz yapılacak olup dondurulan dönem “azami süre”den sayılmayacaktır.
Saygılarımızla.

03/03/2023, Cuma , 11:03:39