Ek yerleştirme ile üniversitemize yerleşen değerli öğrenciler aramıza hoş geldiniz,

Üniversiteye kaydınızı yapabilmeniz için KKTC Yerleşkesi’nde yüz yüze ya da aşağıda istenen evrakları eksiksiz ve okunaklı bir şekilde tarayarak kktcogrenci@asbu.edu.tr adresine e-posta ile göndermeniz gerekmektedir. YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 27 Eylül-3 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

Kayıt İçin İstenen Evraklar

• Ek Yerleştirme sonuç belgesi (Yerleştirme Puanları ve Başarı Sıralamaları dahil)
  • Lise diplomasının aslı ve bu belgenin 1 adet fotokopisi,
  • Nüfus cüzdanının 1 adet fotokopisi,
  • 6 adet vesikalık resim,
  • 29 yaşından büyük erkek adayların askerlikle ilişkilerinin olmadığına dair belge. (Askerlik Durum Belgesi)
  • İkametgâh Belgesi
  • Yıllık eğitim harcının tümünün veya ilk taksitin Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi banka hesabına yatırıldığına ilişkin banka dekontu. ( Kayıt ücreti Peşin, Eğitim Ücreti 1.ve 2. Dönem başlarında toplam 2 taksit olmak üzere ödenebilir.
  • ASBÜ KUZEY KIBRIS YERLEŞKESİ ADAY ÖĞRENCİ SAYFASI: https://kktc.asbu.edu.tr/
  • Türk Lirası Hesap bilgileri
  • Banka Adı       : Halk Bankası
  • Şube Adı         : KKTC Lefkoşa Şubesi
  • Hesap Cinsi     :TL
  • Hesap Adı       : ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ KUZEY KIBRIS YERLEŞKESİ
  • Şube Kodu      :898
  • IBAN No          :TR76 0001 2009 8980 0016 0000 25
  •  2023-2024 Akademik Yılı Öğrenim Ücretleri

BÖLÜM / PROGRAM

YKS 2023 ile YERLEŞEN T.C. UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN 2023-2024 YILLIK ÖĞRENİM

ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK (İNGİLİZCE)

(46.000 TL yıllık ücreti - 2 taksit olarak ödenecektir)

ULUSLARARASI GİRİŞİMCİLİK (İNGİLİZCE)

İKTİSAT (İNGİLİZCE)

HUKUK (Türkçe)

(50.000 TL yıllık ücreti - 2 taksit olarak ödenecektir)

İLAHİYAT (%30 Arapça)

Ücretsiz (5.000 TL Yıllık kayıt ücreti)

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ (%30 İngilizce)

PSİKOLOJİ (Türkçe)

(46.000 TL yıllık ücreti - 2 taksit olarak ödenecektir)

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLİĞİ (Türkçe)

(46.000 TL - 2 taksit olarak ödenecektir)

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK (Türkçe)

(46.000 TL yıllık ücreti - 2 taksit olarak ödenecektir)

• ÖSYM bursu kazanan ve tercih bursu almaya hak kazanan öğrencilere yukarıda belirtilen fiyatlar üzerinden indirim uygulaması gerçekleştirilecektir. Tüm öğrenciler 2023-2024 akademik yılı için öğrenim ücretine ek olarak 5.000₺ kayıt ücreti ödeyeceklerdir.
  • • Sağlık Raporu Akciğer Grafisi yazılı rapor sonucu , Tüm kan tahlillerinin sonuç değerleri ;HIV, Hepatit B ve Hepatit C tetkiklerini içeren sağlık raporu  ve 1 adet fotokopisi
  • • (Sağlık Raporunun, TC Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü ihtisas veya üniversite hastanelerinden alınması gerekmektedir.) E-nabız üzerinde yer alan raporlar ve çıktıları kabul edilmemektedir.

Muhaceret (İkametgah) işlemleri için öğrencilerin KKTC’ye pasaport ile giriş yapmaları gerekmektedir. Pasaportu olmayan öğrenciler kayıtlardan sonra öğrenci muhacereti yapabilmek için en geç bir ay içerisinde pasaportlarını temin etmeleri ve muhaceret işlemlerini başlatmaları gerekmektedir. (https://icisleri.gov.ct.tr)

• Üniversitemizin öğrenim ücretleri Türk Lirası’dır. Fonlarda oluşabilecek değişiklik harçlara yansıtılabilecektir.

Not: Kayıt için yukarıda belirtilen belgeleri hazırlayarak Öğrenci İşleri Ofisine belirtilen tarihler arasında eksiksiz olarak teslim veya e-posta ile gönderiniz. E-postada, kazandığınız bölüme kayıt yaptırmak istediğinizi açık bir ifade ile belirtiniz. Belirtilen tarihler arasında kayıt için gerekli belgeleri ilgili birime teslim etmeyen öğrencilerin kayıt işlemleri tamamlanmamış olduğundan geçersiz sayılacaktır. Farklı bir Yükseköğretim kurumunda lisans bölümünde (örgün) öğrenim gören öğrencilerin Üniversitemize kayıt yaptırabilmeleri için diğer Üniversitedeki kayıtlarını sildirmeleri gereklidir. Kayıt evraklarını e-posta ile gönderen adayların ekim ayının ilk haftası istenilen belgelerin orijinallerini veya fotokopilerini ASBÜ KKTC Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi öğrenci işlerine teslim etmeleri gerekmektedir.

25/09/2023, Pazartesi , 13:32:42
TR - Türkçe