تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, 7 Ekim 2024 tarihinde ASBÜ Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi öğrencileri ile bir araya geldi. ASBÜ Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi öğrencileri ile buluşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan “ASBÜ’nün Kuzey Kıbrıs Yükseköğretimine Katkısı” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Rektör Arıcan konuşmasında, sosyal bilimlerin sadece ülke yönetiminde değil, aynı zamanda ülkelerin uluslararası ilişkilerini ve uluslararası hukukunu şekillendiren bir alan olduğunu belirtirken ülkeleri yönetenlerin de sosyal bilimciler olduğunun altını çizdi. Bu nedenle, ASBÜ’nün kuruluşunun sadece eğitim anlamında değil, toplumsal katkı açısından da büyük bir adım olduğunu yineledi. Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, ASBÜ’nün Kuzey Kıbrıs’ta bir kampüs açma sebebinin, üniversitenin Ankara’daki kuruluş felsefesine uygun olarak Kıbrıs’ta güçlü bir beşeri sermaye yetiştirmek olduğunu vurguladı. Ayrıca, araştırma misyonuna ve akademik bakış açısına sahip, eleştirel düşünebilen bireyler yetiştirmenin temel hedeflerden biri olduğunu ifade etti. Rektörümüz Kıbrıs’ta yeni bölümlerin açılmasının gündemde olduğunu ve bunun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin istihdamına katkı sağlayacağını söyledi. Ayrıca, KKTC’nin yükseköğretimini dünyaya açmayı ve sadece Türkiye ve yakın ülkelerden değil, dünyanın farklı bölgelerinden de öğrencilerin gelmesini hedeflediklerini belirtti. Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, konuşmasını bitirirken, insanların daha mutlu ve huzurlu bir dünyada yaşaması için sosyal bilimlerin ve sosyal politikaların önemli bir araç olarak kullanılabileceğini ifade etti.