“Mehmet Akif Ersoy – Türk’ün Özü Akif’in Sözü” Konferans ve Şiir Dinletisi Düzenlendi

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında üniversitemiz Konferans Salonu’nda “Mehmet Akif Ersoy – Türk’ün Özü Akif’in Sözü” Konferans ve Şiir Dinletisi” programı düzenlendi. Program, Üniversitemiz, T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü, KKTC Mili Eğitim Bakanlığı, Türk Hava Yolları, Anadolu Mektebi iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Enver Arpa’nın açılış konuşmasıyla başladı. Rektör Arpa konuşmasında “Mehmet Akif Ersoy, ahlakıyla, edebiyatıyla, sanatıyla, tevazusuyla Türk tarihinin en önemli şahsiyetlerinden biridir. dedi.

Rektör Arpa’ın açılış konuşması sonrasında Türk Dünyası ve Müzik Kulübü öğrencilerinin Şiir ve Müzik dinletileri programı düzenlendi. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Mustafa Argunşah’ın yaptığı konferans programında Prof. Dr. Hülya Argunşah ve Oğuz Karakartal da konuşmacı olarak yer aldı. Konferans programı Prof. Dr. Mustafa Argunşah, Prof. Dr. Hülya Argunşah ve Oğuz Karakartal Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve İstiklal Marşı’nın ortaya çıkış süreci ile ilgili konuşmalar yaptılar. Konferans programı, katılımcılara rektörümüz tarafından teşekkür belgesi takdimi ardından sona erdi.