“Engelsiz Bilişim” semineri gerçekleştirildi.

ASBÜ Kuzey Kıbrıs Düşünce Akademisi Kulübü ve Özel Eğitim Kulübü tarafından 19 Mart Salı günü üniversitemiz Konferans Salonu’nda “Engelsiz Bilişim” konu başlıklı seminer programı düzenlendi.

Seminer programı, KKTC Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Suay’ın katılımlarıyla gerçekleşti. 5 yaşından itibaren hayatına görme engelli bir birey olarak devam ettiğini belirten Suay, hayatında hiçbir zaman görme engelini herhangi bir yetersizlik olarak kabul etmediğini belirterek hukuk mezunu olduğunu ve hayatına Bilgisayar Bilişim Güvenlik ve Yazılım Uzmanlığı olarak devam ettiğini belirti.

Suay ayrıca kazanım ve başarı farkının ne olduğu, duyarlılık ve bilinç arasındaki farkın ne olduğu, gerçek engelin ne olduğu hakkında öğrencilerimize bilgilendirmelerde bulundu.

Öğrencilerimizden gelen soruların cevaplanması ardından Rektör Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Zeki Akçam’ın Ömer Suay’a Teşekkür Belgesi takdim edilmesiyle program sona erdi.

19/03/2024, Salı , 16:08:28